Адрес

гр. Златица, ул. Боримечка 2

Имейл

info@biodabg.com

Планински Орлов нокът

Орлови нокти /Lonicera japonica/

Широко известна като японски орлови нокти, е широколистна, плетена лоза, родена в Източна Азия – Северна и Източна Китай, Корея, Япония и Тайван.

Описание на растението:
Орлови нокти (японски орлови нокти) са полулистни до вечнозелени лиани, които се срещат във влажни зони, на открити и сенчести площи, влажна склерофилна гора, крайречна растителност, ръбове на реки и водни пътища, топли умерени дъждовни гори, пустош, просмуквания, варовикови поляни, храсталаци, гъсталаци, паркове, градини и ръбове на дворове.

В химичният състав на билката влизат следните вещества:

Сапонини, дъбилни вещества, етерично масло, витамин Е, каротин, глюкоалкалоиди.

"Не трънът се огъваше към орлови нокти, а орлови нокти, обгърнали тръна''

Eмили Бронте

Ползи за здравето от орлови нокти (японски орлови нокти)

Известно е, че орлови нокти, както и неговите производни имат прекрасни лечебни ползи и са били използвани в традиционната китайска медицина от незапомнени времена.

 • Облекчаване на главоболие

Орлови нокти се състои от изобилие от противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, което е много полезно при лечението на силно главоболие. Помага за естествено облекчаване на главоболието.
Безпроблемна храносмилателна система
Цветните пъпки са доста полезни при лечението на различни проблеми, свързани с храносмилането. Също така е много ефективен при лечение на различни инфекции на червата, поради неговите противовъзпалителни свойства.

 • Облекчава симптомите на грип и обикновена настинка

Чаят от орлови нокти е много полезен при грип или обикновена настинка. Ако получите възпалено гърло или главоболие, добавете малко мед към чая от орлови нокти и го пийте няколко пъти на ден и ще се почувствате много по-добре.

 • Облекчава гаденето

Чаят от орлови нокти е много ефективен за пациентите с хепатит С, тъй като помага за ограничаване на дразнещото усещане за гадене и повръщане.

 

 • Намалява налягането в мозъка

Отокът на мозъка, известен също като мозъчен оток, високо вътречерепно налягане или мозъчен оток, може да се случи по много причини като нараняване или заболяване. Много е опасно, защото спира мозъка да функционира правилно и това може да доведе до много усложнения. Орлови нокти е известен като естествено лекарство за подуване на мозъка, но за сериозни проблеми е най-добре да се свържете с лекар.

 • Помощ срещу грип

Добрата новина е, че орлови нокти са известни за ефективна борба с грипа и задържане на микробите.

 • Ползи за грижа за кожата

Орлови нокти могат да се използват за лечение на кожни обриви, като отровен дъб, порязвания и ожулвания по кожата.

 • Против стареене

Цветето също са отличен избор за избягване на ранните симптоми на стареене, като появата на бръчки или фини линии. Употребата на билката води до по-млад вид на лицето и тялото.

 • Респираторни и бактерицидни ползи

Орловите нокти са отхрачващо средство. Орлови нокти също могат да се използват за лечение на инфекции на горните дихателни пътища и астма.

 • Поддържа здравословни нива на кръвна захар

Високата и ниската кръвна захар е много често в днешно време и това е нещо, което повечето хора пренебрегват, но може да се превърне в сериозен здравословен проблем. Високата кръвна захар може да доведе до диабет тип 2, а ниската кръвна захар също може да се превърне в опасно състояние, ако не се лекува.

 • Противораков ефект

Някои вярват, че цветето има способността да действа противораково. Някои хора го използват и се надяват, че той може да прекъсне храненето на раковите клетки и да насърчи растежа на добрите клетки.

 • Освежава дъха

Няколко части от билката орлови нокти се използват при приготвянето на различни води за уста. Стипчивите способности на тази билка са отговорни за придаването на този успокояващ ефект в устата ви. Антибактериалните свойства на тази билка могат да действат добре за лечение на болки в гърлото и други проблеми.

 • Облекчаване от вирусни и бактериални инфекции

Можете да получите облекчение от различни заболявания поради бактериални ефекти, като консумирате орлови нокти в подходящо количество. Той може да ви помогне да намалите инфекциите, отговорни за заболявания като туберкулоза, стрептокок, салмонела и др. Така че, приемането на екстракт от билка орлови нокти е важно, за да бъдете здрави.

 • Помага срещу болка в тънките черва

Храносмилането е важна част от нашето ежедневие. Хората, страдащи от храносмилателни разстройства, са подложени на много физически и психологически стрес. Благодарение на своите лечебни свойства, орлови нокти може да помогне срещу редица храносмилателни заболявания, които включват подуване и болка в тънките черва (известни като ентерит). Също така може да помогне за лечение на дизентерия.

 • Срещу безсъние

Консумацията на екстракта може да помогне на хората със симптоми на безсъние. Ето защо е добре да се консумира преди сън за подобряване на съня.

 • Детоксикация

Честата консумация на билка от орлови нокти може да ви помогне за чист черен дроб. Той може да детоксикира вътрешните органи на човешкото тяло. Екстрактът от билка орлови нокти може да ви помогне да се освободите от въздействието върху околната среда. Детоксикацията на вътрешните органи е необходима и може да помогне добре, като се вземе екстрактът от билките орлови нокти.

Орлови нокти се използват в китайската медицина за лечение на състояния като треска. Растението се използва и за намаляване на кръвното налягане. Орлови нокти разсейват топлината и детоксикират и са добри за лечение на ревматоиден артрит, хепатит, дизентерия и хемороиди.