Адрес

гр. Златица, ул. Боримечка 2

Имейл

info@biodabg.com

Общи условия

Правила и условия

Добре дошли в Биодабг!

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА НАШАТА УСЛУГА

www.biodabg.com е електронен магазин за хранителни добавки. Юридическото лице, изпълняващо задълженията е ЖИТ ИНТЕРНЕЙШЪНЪЛ ЕООД с ЕИК 200306522, наричано за краткост доставчик (доставчика). Нашите общи условия, уреждат взаимоотношенията между доставчика и клиента на нашита услуга.

Данни за доставчика
Наименование: ЖИТ ИНТЕРНЕЙШЪНЪЛ ЕООД
ЕИК: 200306522 Подаване на жалби на тел.+359 885 144 333  или email info@biodabg.com

Надзорни органи
Комисия за защита на личните данни
Адрес: гр. София, ул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2,
тел.: (02) 9153 518
Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
Уеб сайт: www.cpdp.bg
Комисия за защита на потребителите
Адрес: 1000 гр. София, пл.”Славейков” №4А, ет.3, 4 и 6,
тел.: 0700 111 22
Уеб сайт: www.kzp.bg
Предмет и дефиниция на Общите условия

“Сайтът” е www.biodabg.com – уебсайт за електронна търговия, чрез който потребителите (купувачите) могат да закупят продаваните стоки, съгласно публикуваните в същия условия.

“Потребител/ите” или “купувач/ите” е/са всяко физическо лице или юридическо лице посетител и/или ползвател на сайта.

“Поръчка” е индивидуална заявка за закупуване на избраната/ите стока/и. Поръчката е действие от страна на потребителя,  по собствен избор и го обвързва със силата на договор между него и сайта/доставчика.

“Стойност на поръчката” е общата стойност на направената от потребителя поръчка . Стойността на поръчката включва и транспортните разходи, които са описани от партньор – доставчик на търговеца на края на формата за поръчка в сайта.

Права и задължения на доставчика и потребителя

Търговецът има право да променя цените на предлаганите стоки в сайта по собствена преценка без предварително уведомяване.
Търговецът има задължение да опакова и достави точно избрания продукт от потребителя, показвайки му предварително, на сайта си, основните характеристики на стоката.
Потребителя е длъжен да предостави пълна и коректна информация за доставка и за издаване на отчетен документ.
Потребителя е длъжен, при направена поръчка, да заплати цената на поръчаните стоки и разходите по доставката до посочения от него адрес.
Потребителя е длъжен да осигури възможност за получаване на стоката на посочения от него адрес. Ако Потребителят не осигури възможност за получаване на стоката, последващите разходи за доставка ще са за сметка на потребителя.

Поръчки и доставка

Поръчки, постъпили до 14:00 ч. в работен ден, се обработват в същия. Поръчки, получени след 14:00 ч. в работен ден се обработват на следващия. Поръчки от потребител, направени в Събота и Неделя или през празнични дни, се изпращат през първия следващ работен ден. След получаване на поръчка, представител на търговеца ще се свърже с вас на посочените данни в поръчката за да потвърдите поръчката.

Срокът на доставка за територията на цяла България е до 3 (три) работни дни. Някои от предлаганите от нас продукти са с по-дълъг срок на изработка. В такъв случай, той е изрично упоменат в описанието на продукта и влиза в крайния срок на доставката в едно с графика на куриера.
При ненавременна доставка, търговецът не дължи неустойка на потребителя, а последният, от своя страна, си запазва правото да откаже поръчката.

Право на отказ

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок от 14 дни, считано от датата на приемане на стоката и да я върне, като парите за нея ще му бъдат върнати на посочена (във формуляра за връщане) банкова сметка, само ако закупената стока е неразпечатана и в ненарушен търговски вид. За целта е необходимо, потребителя да се свърже с доставчика на посочените в сайта телефони и да уговори връщането на стоката. След като бъде уговорено, клиента разпечатва и попълва формуляр за връщане (по образец), прилага го в пратка със стоката която не желае, както и оригиналните куриерски документи за доставка при закупуването и я изпраща за негова сметка до търговеца. Моля не връщайте пратката с наложен платеж!
Формуляр за връщане на стока
Правото в точка 4.1 не се прилага когато поръчаните стоки от сайта са с нарушен търговски вид и/или разпечатани опаковки.

Плащания

Заплащането на направените поръчки се извършва в брой с наложен платеж към куриера извършил доставката, без допълнителни такси освен посочената крайна стойност на поръчката и доставката.

Рекламация

В случай, че потребителят получи стоката във вид несъответстващ на описанието в сайта, или търговецът е доставил друга стока различна от поръчаната, потребителя има правото да поиска рекламация.
При несъответствие на описанието търговецът ще приведе поръчката в съответствие с избраното в сайта за негова сметка.
Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.

Заключителни разпоредби

Търговецът може да прави промени по тези Общи Условия и цените на продуктите си, без предупреждение и по всяко време. Преди да направите поръчката си, моля уверете се, че сте прочели всички разпоредби на тези общи условия.
Към настоящите общи условия влизат и нашите политики за поверителност на данните
При възникване на спор, свързан с направена онлайн покупка в сайта ни, можете да се обърнете към съответните органи за алтернативно решаване на спорове (АРС) или да използвате сайта за онлайн решаване на спорове (OPC).